De gelegenheidsdief is volgens Peter van Breugel een grote plaag in wijken. De gelegenheidsdief kijkt rond in huizen en zeker naar de mogelijkheid om snel in te breken. Op 10 november stond de buurtpreventietent in onze wijk Sparrenburg in de Molenaarshoeven.
Het was een drukke avond, veel bewoners waren er voor informatie, kregen uitleg van de gemeente en de politie over maatregelen die je zelf kunt nemen. Volgens Peter is het eenvoudig maar doe het maar eens: alle deuren en ramen goed sluiten als je een boodschap gaat doen of de hond uit gaat uitlaten. Daar zit volgens Peter wel een belangrijk deel van het voorkomen van inbraken. De wijk Sparrenburg scoort laag als het gaat om inbraken maar iedere inbraak is er één te veel. Schade, vermissing maar ook het idee dat vreemden in je huis zijn geweest is lastig.
Op de top drie staan: laptop, TV en sieraden als verdwenen artikelen. Goed sluitwerk is van belang voor preventie.
De gemeente helpt u daar graag bij. Met een gratis advies weet u precies hoe u uw woning het beste kan beveiligen. Hoe gaat het in zijn werk? Een preventieadviseur komt bij u thuis om uw woning grondig te inspecteren. Tijdens de inspectie controleert de preventieadviseur onder meer het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Verder kijkt de preventieadviseur naar de verlichting en of er voldoende zicht op de woning is van buitenaf. Na afloop van de inspectie ontvangt u het preventieadvies. Als u door dit advies de zwakke plekken in uw \woning wilt laten aanpassen, dan kunt u er voor kiezen om dat zelf te doen of te laten doen door bijvoorbeeld een gecertificeerd PKVW bedrijf. De preventieadviseur geeft u hierover informatie. Maak vandaag nog een afspraak! Dit kan door:
Te bellen naar (073) 615 53 33 - maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, of te mailen naar veiligheid@s-hertogenbosch.nl
Ook via internet vindt u meer informatie via https://www.s-hertogenbosch.nl
Als u maatregelen heeft getroffen op advies van de gemeentelijke preventieadviseur en uw woning is opgeleverd vóór 1 januari 2005, kunt u vanaf 1 januari 2015 maximaal 100 euro van het bedrag terugkrijgen. Aan te vragen vóór 1 januari 2016. Meer informatie over de voorwaarden van deze regeling vindt u op bovengenoemde site. Ook het aanvraagformulier is daar te vinden.